LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zagrebu

Završena cjelovita obnova zgrade još jednog fakulteta – uloženo 4,6 milijuna eura

Završena je obnova zagrebačkog Katoličko bogoslovnog fakulteta, koji je nakon ulaganja 4,6 milijuna eura u kompletnoj funkcionalnosti.

Završena je obnova zagrebačkog Katoličko bogoslovnog fakulteta, koji je nakon ulaganja 4,6 milijuna eura u kompletnoj funkcionalnosti.

Službeno je završena cjelovita obnova zgrade zagrebačkog Katoličko bogoslovnog fakulteta. Završetak je službeno obilježen u ponedjeljak, 13. studenog 2023. godine u nazočnosti resornog ministra i zagrebačkog nadbiskupa, piše Hina.
 

„Zgrada je vraćena u stanje kompletne funkcionalnosti. Ovo je jedan od prvih objekata gdje je dovršena cjelovita obnova, a ne samo konstrukcijska. Bilo je potrebno ojačati temelje same zgrade kako nas u budućnosti ne bi zadesila tragedija." –  izjavio je novinarima ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

 

Predsjednik Milanović: „Zagrebačko je sveučilište dobro sveučilište. Organizacija je drugo pitanje“


 

Dio projekata tek je u fazi ugovaranja

 

To je jedan od 75 dovršenih projekata obnove koji su se proveli u Zagrebu, a preostalo je njih još 67 unutar Sveučilišta u Zagrebu.

 
„Dio toga je u izgradnji i neke od tih zgrada i projekata će biti završene, dok su neki zbog raznih okolnosti tek u fazama ugovaranja“, izjavio je ministar prema Hini.
 
Ova obnova, prema zagrebačkom nadbiskupu Draženu Kutleši. ima puno veće značenje od same obnove.
 
„Ovo nije samo obnova zidova već i obnova mjesta gdje se oblikuju umovi i srca naših studenata. Ona simbolizira našu predanost, pružanje kvalitetnog obrazovanja i poticanju intelektualnog i duhovnog rasta. Te su vrijednosti duboko ukorijenjene u našoj vjeri i kulturi.“ – poručio je Kutleša.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Stjepan Lakušić i dekan Katoličko bogoslovnog fakulteta Josip Šimunović, koji su također bili na svečanosti, naglasili su značaj projekata i sufinanciranja iz Fonda solidarnosti Europske unije te Mehanizma za oporavak i otpornost. 
FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA