LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
lažno predstavljanje

Hrvatska pošta poziva na oprez: ako ste primili ovakav SMS nemojte otvarati poveznicu!

Šire se lažni SMS-ovi i obavijesti o isporuci paketa. Ako ste primili lažni SMS, a očekujete pošiljku - to je slučajnost!

Šire se lažni SMS-ovi i obavijesti o isporuci paketa. Ako ste primili lažni SMS, a očekujete pošiljku - to je slučajnost!

Iz Hrvatske pošte upozoravaju na širenje lažnih SMS poruka odnosno obavijesti koje tvrde da paket ne može biti isporučen zbog nedostatka informacija. Napominju da ne ukoliko dobijete takvu obavijest, ne otvarate poveznice koje se nalaze u porukama. Time se dovodite u rizik od krađe bankovnih podataka.
 

„Ukoliko ste primili lažni SMS u istom periodu kada očekujete pošiljku, u pitanju je slučajnost. Jedino primatelj ili pošiljatelj pošiljke mogu saznati osnovne podatke o pošiljci putem sustava za praćenje, i to ako raspolažu brojem pošiljke, odnosno ako je za pošiljku odabrana usluga praćenja“, kažu iz Hrvatske pošte.


Lažne obavijesti prepoznat ćete po sumnjivoj e-mail adresi ili poveznici i pravopisnim te gramatičkim greškama na stranici. Hrvatska pošta ima službenu domenu, a to je posta.hr.
 

„Posebnu pozornost obratite ako na poveznici trebate unijeti podatke s bankovne kartice”, piše Pošta.


Na svojoj službenoj stranici objavili su i primjer lažne poruke:

FOTO: Primjer poruke/ Hrvatska pošta

FOTO: FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA