LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski smještaj u Zadru

Radovi na Novom kampusu teku nesmetano; završetak predviđen za sljedeću godinu

U travnju sljedeće godine trebali bi završiti radovi na studentskoj menzi Sveučilišta u Zadru gdje bi se trebalo smjestiti 284 studenta i studentica.

U travnju sljedeće godine trebali bi završiti radovi na studentskoj menzi Sveučilišta u Zadru gdje bi se trebalo smjestiti 284 studenta i studentica.

Radovi na studentskoj menzi na gradilištu Novog kampusa u Zadru odvijaju se bez obzira na koronavirus, piše Zadarski.hr. Započeli su još u siječnju, a osim nešto manjih problema oko nabavke materijala i fluktuacije snage, Petrogradnja nije imala većih problema oko izvođenja radova pa se tako nacrti već naziru.

– Gledajući danas u konture objekta ne mogu skrivati zadovoljstvo. A još me više zaokuplja pomisao da će za godinu i po dana ta predivna građevina oživjeti studentskim aktivnostima, a moje zadovoljstvo zamijenit će podijeljena radost studenata, profesora i građana Zadra. Veliko mi je olakšanje Odluka Vlade RH da u ovom bremenitom vremenu, a mislim na situaciju s koronavirusom i posljedice potresa u Zagrebu, financiranje ovakvih projekata nije dovedeno u pitanje. – kaže rektorica Vican.

Od 17. ožujka radovi se normalno odvijaju na cijelom gradilištu te se izvode na prizemlju objekta u kojem se nalaze kuhinja, studentska menza, slastičarnica, uredi tehničkog osoblja te sanitarni čvorovi, kao i dva vanjska stubišta.

Nova zgrada studentske menze sa studentskim paviljonima trebala bi moći smjestiti 284 studenata i studentica, a vrijedna je preko 81 milijun kuna. Imat će 3 paviljona za smještaj s ukupno 129 soba: šest jednokrevetnih, 91 dvokrevetnu i 32 trokrevetne sobe, dok će studentski restoran imati 500 sjedećih mjesta te će se u njemu posluživati 3800 obroka dnevno. Završetak radova predviđen je za 29. travnja sljedeće godine.
FOTO: FACEBOOK / UNIZD