LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski smještaj

Studenti dali milijarde za smještaj u kojemu zbog nastave na daljinu ni ne žive

– Još jednom pokazalo se da su studenti među najpogođenijim skupinama. – rekao je financijski stručnjak Butler.

– Još jednom pokazalo se da su studenti među najpogođenijim skupinama. – rekao je financijski stručnjak Butler.

Jedan od problema koji dolazi uz studiranje tijekom pandemije koronavirusa svakako je studentski smještaj. Mnogi studenti nisu sigurni je li pametnije plaćati smještaj iako ne žive u njemu zato da bi se imali gdje vratiti ako nastava bude uživo ili da se vrate kući i uštede koju kunu. Prva opcija britanske je studente koštala vrtoglavih 933 270 890 funti, što je oko 8 milijardi kuna, i to za smještaj u kojemu nisu ni boravili, piše The tab.

Riječ je o procjeni dobivenoj na temelju ankete stranice Save the Student u kojoj je sudjelovalo 1300 studenata diljem Ujedinjenog Kraljevstva. Svega ih je 9% dobilo potpuni povrat novca, dok ih je 23% dobilo djelomični povrat.

Financijski stručnjak Jake Butler apelirao je na Vladu i pozvao na suradnju sa sveučilištima i najmodavcima u svrhu pružanja potpore studentima:
– Milijarda funti ogroman je iznos za studente, a ukupni iznos samo će rasti. Još jednom pokazalo se da su studenti među najpogođenijim skupinama. Više puta Vlada je obećavala da će obratiti pozornost na tešku situaciju u kojoj se studenti nalaze, ali još uvijek se ne vide konkretni potezi.  – poručio je.
Ova situacija ne utječe samo na financijsko stanje nego i na zdravlje studenata. Prema ranije spomenutoj anketi, oko polovica njih bori se s plaćanjem stanarine, a njih 60% otkrilo je da je zbog svega stradalo njihovo zdravlje. 

Vezano:

Neizvjesnost oko smještaja dijele i hrvatski studenti koji su se zbog toga žalili još prošle godine, a u prilog im ne ide ni činjenica da dobar dio fakulteta još nije objavio na koji će se način održavati nastava.
FOTO: PIXABAY