LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski smještaj

Svečano otvoren studentski dom u Dubrovniku, premijer Plenković opisao ga kao arhitektonski impresivan projekt

Evo što su na svečanom otvorenju studentskog doma u Dubrovniku rekli premijer, gradonačelnik, ravnatelj SC-a, rektor i predsjednik Studentskog zbora.

Evo što su na svečanom otvorenju studentskog doma u Dubrovniku rekli premijer, gradonačelnik, ravnatelj SC-a, rektor i predsjednik Studentskog zbora.

Jučer je svečano otvoren dubrovački Studentski dom. Svečanosti je prisustvovao i premijer Andrej Plenković koji ga je opisao kao arhitektonski impresivan i prekrasan infrastrukturni projekt, javlja Dubrovački vjesnik.

Gradonačelnik Mato Franković rekao je ovom prigodom kako su najbogatiji resurs Dubrovnika – mladi. Grad do 2017. godine nije aktivno koristio EU fondove, a došlo se do ugovorene milijarde bespovratnih sredstava.

Ravnatelj Studentskog centra Dubrovnik Marko Potrebica napomenuo je kako je vrijednost ove investicije 220 milijuna kuna. Ujedno je najavio izgradnju prve sportske dvorane, piše Dubrovački vjesnik.

Rektor Sveučilišta u Dubrovniku Nikša Burum izjavio je da Dubrovnik postaje studentski grad u pravom smislu riječi te poručio da je trajno svima koji studiraju ondje riješeno pitanje smještaja. Također, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Dubrovniku Blaž Bulum smatra kako su dubrovački studenti dobili odgovarajući studentski standard. Dom je blagoslovio studentski kapelan don Marinko Šljivić.

 

 

FOTO: STUDENTSKI CENTAR DUBROVNIK