LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kupovne navike

Sezonska sniženja u doba pandemije: navike studenata drugačije u samo jednom segmentu

– Ova je situacija smanjila broj kupaca u trgovačkim centrima i spriječila pretjerane gužve što je po mom mišljenju jedna od pozitivnih stvari. – istaknula je studentica biologije.

– Ova je situacija smanjila broj kupaca u trgovačkim centrima i spriječila pretjerane gužve što je po mom mišljenju jedna od pozitivnih stvari. – istaknula je studentica biologije.

Vrijeme sezonskih sniženja mnogima je omiljeno, čak i u vrijeme pandemije. U razgovoru s nekoliko studenata sa Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku doznali smo više o njihovim kupovnim navikama. Čini se da se promijenio samo način kupovine – fizički odlazak u trgovine prije je bio češća pojava, a sada prevladava online kupovina.

Prvi sugovornik bio je student Ekonomskog fakulteta koji je rekao:

– Kupujem na sniženjima jer smatram kako se to najviše isplati. Nedavno sam naručio trenirku online te mi je bilo potrebno 3 sata dok sam pronašao odgovarajuću. Uzeo sam je po broju stare trenirke i samo se nadam da će mi odgovarati.

Studentica biologije navela je kako rijetko kupuje na sniženju zbog toga što je većina proizvoda koju namjerava uzeti nedostupna, odnosno nikad nema njezine veličine niti boje koju želi.

– Proizvodi na sniženju mi se čine nekvalitetni pa smatram da mi ih se ne isplati kupovati. Tu ne mislim samo na odjeću, nego i na prehrambene proizvode. Kad uočim da je proizvod na sniženju, znam da mu se bliži kraj roka valjanosti te ga odbijam kupiti ako znam da ga neću konzumirati u roku od par dana. Za vrijeme pandemije sam slabije naručivala s internetskih stranica nego prije. Više volim isprobati proizvod, nego ga samo naručiti online. Ova situacija je smanjila broj kupaca u trgovačkim centrima i spriječila pretjerane gužve, što je po mom mišljenju jedna od pozitivnih stvari. – istaknula je.

Studentica s Pravnog fakulteta izjavila je:

– Kad su sniženja, volim pogledati na što više prodajnih mjesta što se nudi, ali ne moram nužno nešto kupiti. Kupujem samo ako mi se nešto svidi u tom trenutku ili ako čekam sniženje neke posebne stvari koja mi je bila skupa.

Studentica medicine zadovoljna je ovogodišnjim cijenama:

- Kupila sam zimske jakne u pola cijene, što smatram da se isplati. Neki komadi su precijenjeni, tako da su na sniženjima realne cijene.

FOTO: PIXABAY