Josipa Miković

Žene imaju najbolje modne savjetnike – muškarce

joff

Moda se mijenja svake godine, ako ne i svakog mjeseca, i teško je popratiti sve modne trendove. Postoje trendovi kojima su žene oduševljene, a muškarci ipak ne.

Vjerujem da i vi nekada scrollate po Facebooku i naiđete na članak koji nosi naslov oblika Stvari koje muškarci ne vole na ženama. Inače ne otvaram takve linkove, ali evo ovaj jedan put sam otvorila link i, Bože moj, kako sam požalila. Naslov je bio okrenut zapravo na modne trendove koje muškarci ne podnose i očekivala sam da će izjave biti da npr. ne vole hlače u trapez ili majice bez naramenica, pa da ne vole modu koja se furala u ranim 2000. godinama. Ali, Bože moj, kako sam se previše nadala.

Ne volim kada žena ima velike grudi (???) i preveliki dekolte. Razumijem da ti se ne sviđa kada žena ima veliki dekolte jer ni meni se nekada ne sviđa kada vidim da su određene ženke izbacile grudi u majicama s velikim izrezom na mjestima gdje to nije primjereno.

Nadalje, jedna od izjava bila je: Ne volim široke traperice, dimije, a od obuće platforme na prvom mjestu. Za sve je razlog isti: Ne sviđa mi se jer ne ističe liniju i jer ne izgleda seksi. Prvo ću se osvrnuti na to kako široka odjeća MOŽE istaknuti liniju i izgledati seksi, ali zašto bi to muškarci znali. Točnije, zašto bi to ovaj muškarac znao. Vjerujem da je ovu izjavu dao muškarac koji nosi uske traperice do gležnja, Nike Air Maxice i usku majicu s V izrezom do pupka. Jer mora istaknuti svoju liniju. I ima krunicu oko vrata.

Ne volim kada žena u izlasku nosi štikle, a ne zna hodati u njima. To je rekla većina, vjerujem i muškaraca i žena. Dečki, kada sam ja u izlasku, ni u ravnom ne znam hodati. Ali shvaćam što želi reći jer nekad se znam i ja sprdati s curama koje upadaju, ali više iz razloga što znam da kad i ja obujem štikle, izgledam kao mladunče žirafe koje uči hodati.

Jedan mladi dečko rekao je kako ne voli kada žena nosi neusklađene boje. Mislim da se svaka normalna osoba rodi sa smislom za boje, naravno ima izuzetaka, ali zaboravljate da smo svi u osnovnoj školi na predmetu likovnog prvo naučili kako USKLADITI BOJE.

Naravno, ima previše komentara na to kako ne vole vidjeti djevojku s puno šminke, ali to je već isfurano. Međutim, uočila sam rečenicu koja glasi ovako: Ne volim vidjeti ženu koja nosi onu neurednu punđu kako bi obavljala svakodnevne poslove. Dečko dragi. Za to je i stvorena ta punđa. Kad bih ju drugo zavezala nego kad obavljam svakodnevne poslove? Hoću ju u svatove tako vezati, a za svakodnevne poslove da idem kod frizerke na frizuru od 200 kn?

Ženin oblik tijela mora odgovarati onome što nosi. Npr. ne volim vidjeti da nosi usku haljinu ako nema ravan trbuh. Mislim da je ova rečenica ekvivalentna onoj ne volim kada žena ima velike grudi. Zapravo bilo bi super kada bi se naše tijelo mijenjalo u skladu s našom odjećom. Zamislite da obučete usku haljinu i malo vam se vidi da nemate skroz ravan trbuh (jer ste normalno ljudsko biće) i trbuh se odmah uvuče, a noge izduže. Onda ćete drugi dan obući hlačice i vaša stražnjica će se povećati jer će tako bolje izgledati. Mislite na to kao da smo stvarno Elastigirl iz The Incrediblesa. Ubuduće umjesto da kupujete odjeću koja paše vašoj građi tijela, vaša građa tijela se prilagođava odjeći.

Provedeno je istraživanje gdje je više od polovice ukupno ispitanih muškaraca reklo kako bi na ulici prije pomogli ženi koja je u štiklama, nego onoj u balerinkama.

Stani malo.

Stani malo više. Je l' stvarno bitno kako si obučen da bi nekome pomogao. Vidiš djevojku u štiklama kako ju netko, ne daj Bože, napada i odmah uskačeš u pomoć. Ali ako je djevojka u balerinkama? Čekaj, stani, ona je u balerinkama, ne smijemo joj pomoći. Nakon što su dobili ovakvu povratnu reakciju od žena, oni su se ispravili i rekli kako bi pomogli ženi u štiklama ako teško hoda. Čekaj, čekaj, čekaj. Nisu li to isti oni koji su rekli da ne vole kada žena nosi štikle? Ako vam se to ne sviđa, onda bi vaša reakcija trebala biti: Tko joj je kriv što je obukla štikle. Barem sam ja tako nešto doživjela par puta.

Na kraju želim ovo pitati: Tko vas je pitao što vi mislite?! Dobro, da, pitao vas je taj portal što mislite, ali mislim da će ove komentare uzeti za ozbiljno osobe kojima je previše stalo do toga što će drugi reći. Shvaćam da je možda ovaj članak trebao biti uvid u mozgove muškaraca, ali zaboravljamo da je svaki od njih rekao kako im se ne sviđaju različiti modni komadi, tako da ukoliko netko nosi široke hlače, neće se svidjeti samo jednom muškarcu s ove liste, dok ostalima možda hoće. U svakom slučaju ako nosiš široke hlače, usku haljinu, a nemaš ravan trbuh, majicu s velikim dekolteom – i izgledaš dobro u tome, nije ni bitno što muškarci kažu.

Komentari na članak

Vezani članci

Studentice 5

„Nima Splita do Splita“

FOTO: Moda splitskih ekonomist(ic)a

Riječi su suvišne, ostaje vam pogledati kakvu modu nose splitske ekonomistice i ekonomisti.

Kada bi muškarci zamijenili žene u reklamama

Stereotipi

VIDEO: Kada bi muškarci zamijenili žene u reklamama, to bi izgledalo ovako

Iako je urnebesno, također nas tjera na razmišljanje jer su stereotipi s kojima se susrećemo svaki dan toliko jaki da im se ne možemo othrvati.

splitski hipsteri

Hipsterska moda u Jugoslaviji

Trendovi u Splitu '80-ih

Komadi odjeće koji su danas vintage ovi Splićani itekako nose sa stilom.

Fabric8 co-op

Platforma za mlade dizajnere i njihove brandove

Prva kolekcija studentske zadruge Fabric8 co-op pomiče granice nametnutih modnih diktata

Studentska zadruga Fabric8 co-op objavila je prvu u nizu kolecija pod nazivom "Veil Nebula RTW Collection 2016". Kolekcija je svojevrstan hommage modnim velikanima poput Andréa Courrègesa, Pacoa Rabannea i Pierrea Cardina, pionirima futurizma i inovativnosti u modnom svijetu.

Finalisti 17. Portanova Fashion Incubatora

Najbolji mladi dizajneri

Pet talenata iz Hrvatske i Srbije finalisti su Portanova Fashion Incubatora

Na Elle Fashion Film Festivalu izabrani su najbolji mladi dizajneri 17. Portanova Fashion Incubatora.