Josip Maslov

Pljeskavica kod ministra

Grafit: Ne plaćam!

- Da, da. „Kod Zdravka“, lijepo ime, nadasve lijepo, ministre.

- Ćao, dušo, može pljeskavica sa sir… Ooo, pa ministre Jovanoviću, jeste to vi?
- Taj sam.
- Pa što vi, pobogu, radite ovdje?
- Evo otvorio fast food na ženino ime u Maksimiru. Samo najzdravija hrana, ništa GMO, povrće s netaknutih oranica Baranje… Kol`ko već oranice mogu biti netaknute, jel`te hehe.
- Da, da. „Kod Zdravka“, lijepo ime, nadasve lijepo, ministre.
- I što da ti kažem, odrađujem tu drugu smjenu. Ubiše me švicarci, banka sjela na plaću od prvog… Amo, govori što ćeš?
- Pljeskavicu sa sirom.
- Može, može, malo ćemo je u mikrovalnu stavit. Jutros smo je pekli. Inače, nemamo ti sira.
- Nema sira? Ako nije problem, radije bih piletinu onda... Ministre, ministre?!
- Ding. Evo je, k`o s roštilja pljeskavica, vidjet ćeš, topi se u ustima. Što ćeš od priloga?
- Jaja, kupus, mmm krastavci, kečapa malo, mmm može i zelena salata, uuu i krumpiriće nudite. Ajd` onda može i krumpirića nekoliko hihihi…
- Evo, i jedna salvetica, za tebe k`o za tebe.
- Oh, hvala, jako ste ljubazni.
- To će ti biti triesttri`.
- Čega triesttri`?
- Banana. Čuj čega…
- Ali kako?
- Pljeskavica sa sirom ti je osamnaest…
- Ali rekli ste da nema sira…
- Pljeskavica sa sirom ti je osamnaest. Jaja si tražio, dva su unutra, to ti je osam. Kupus ti je dvije. Onda dalje, tri krastavca sam iskrižao, znači, tri kune, kečapa si tražio malo pa ti je to kunu, salata je džabe "Kod Zdravka"…
- Ali ministre, molim vas…
- Krumpir, domaći, netko je to morao očistiti i narezati, to ti je kunu i to ovako k`o brat bratu ti ga dajem. Sve skupa – triesttri`.
- Ali ja sam, ovaj, stud... Nemam sad toliko sa sobom. Mislio sam samo nešto prigristi između predavanja, nemam toliko gospodine ministre. Student sam s dalekog juga. Iz Vrlike točnije. Roditelji… financije… Što ću sada?
- A student si, pa što odmah ne kažeš? Pa zar ne vidiš tablu, „Studenti – 50% popust“. Ikisicu na sunce.
- Evo ministre iksice.
- Lijep si dečko, ubila slika.
- Hvala ministre, nadasve ste obazrivi prema prosječnom studentu s ovom fantastičnom akcijom, ako smijem skromno primijetiti.
- Hvala, hvala. Sljedeći.

Nekoliko minuta poslije i petsto metara dalje u Ulici studenata…

- Soju u pljeskavicu stavljate, majku vam lopovsku. Krumpir k`o drvo. Nikad više ministre, nikad više. Ali ajde, dobra mu je akcija. Studentska.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Kroštula interijer

Domaća hrana u centru Zagreba

Kroštula – zalogajnica za one koji znaju uživati u životu

Slastice, kolači, muesliji, zdravi doručak, prirodne namirnice, torte, drniški pršut, domaći kruh, bezglutenski obroci i domaći kruh tek su dio Kroštuline ponude. Svakog dana niču nove ideje kako što bolje upotpuniti ponudu pa su tako u planu i hladne salate i smoothieji.

Naslovna

Gastro-pogled na proteklu godinu

FOTO i VIDEO: 16 najpopularnijih gastronomskih trendova u 2016. godini

2016. je godina pri kraju. Osim nove glazbe, filmova i modnih trendova, s užitkom se prisjećamo gastronomskih trendova, i to onih najluđih i vrlo fotogeničnih za kojima je cijeli internet poludio.

Prijateljstvo

Svi imamo onog jednog prijatelja

10 obilježja dežurnog savjetnika u društvu

U svakom društvu postoji pojedinac kojemu se većina prijatelja obraća i u koga ima povjerenja kada mu/joj treba savjet. Kroz 10 znakova provjerite jeste li vi dežurni psiholog svoje skupine prijatelja.

Restoran

Američko istraživanje pokazalo

Istraživanje: Gdje sjede mršavi ljudi u restoranima?

Istraživanje je pokazalo da različiti faktori odlučuju o tome gdje će sjediti osobe koje se hrane zdravije, a gdje osobe koje preferiraju brzu hranu.

Kuhano jaje

Student u kuhinji

Većina studenata ne zna kako skuhati jaje, polovica nije sigurna kako se priprema pire krumpir

Dvoje od pet studenata ističe da su njihove prehrambene navike nezdrave, a trećina ih barem jednom tjedno jede gotovo jelo pripremljeno u mikrovalnoj pećnici.