Josipa Miković

Danas sam ljuta jer mi je horoskop tako rekao

hor

Studomat kaže da sutra imam ispit, ali u horoskopu to ne piše. Što je istina?

Nekada tu i tamo odem malo na horoskop čisto da vidim što ima za reći o meni što ja ne znam. Kaže mi horoskop da previše dopuštam da se stvari događaju mimo moje volje. Istina – moja volja je da prođem ispit, ali profesor me rušio – što je bilo mimo moje volje.

Čitala sam danas tjedni horoskop koji je bio za prošli tjedan, ali možda se nešto potrefilo. Horoskop je najavio da ću dobiti na lotu, tako da se sad pitam gdje je mojih pola milijuna kuna. Jedini dobitak koji sam ostvarila je popust kad sam printala skriptu. Nisam znala da postoji u horoskopu i dio koji ti govori o hrani koju ćeš jesti. U ishrani vam je potrebno više povrća, a manje mesa i mesnih prerađevina… Horoskop je našao suptilan način da mi kaže da trebam smršaviti. Za zdravlje mi je horoskop napomenuo da ću dobiti povredu prilikom sportskih aktivnosti. Nisam se bavila nikakvom sportskom aktivnosti od srednje škole. Horoskopu nije jasno da kad se penjem na treći kat na faksu da mi treba na drugom katu pauza. Ili samo kad se ustanem da odem po čašu vode, to mi je već prenaporno. U znaku sam Ribe, i naišla sam na stranicu koja kaže da Ribe uživaju u promatranju pokušaja da se netko izvuče iz neugodne situacije u koje smo ih mi postavili. Znači, Ribe su šupci.

Nakon što je ljudima dojadio ovaj naš horoskop gdje su nam poznati znaci Rak, Bik, Vodenjak, Vaga i ostali, morali smo ići dalje. Naš horoskop ne funkcionira i idemo vidjeti šta kaže kineski horoskop. Pazi sad, ja više nisam Riba, ja sam sada BIVOL. Bivoli će se uvijek zalagati za materijalnu sigurnost. Znači, ako mi faks propadne, postat ću sponzoruša. Ajde, barem znam da mi je budućnost osigurana. Kaže da su Bivoli smireni i pouzdani, ali da su i šovinisti, pa si ti sad biraj. Kaže mi kineski horoskop da su najbolja zanimanja za Bivole arheolog, menadžer i farmer. Šteta što ovaj horoskop nisam pročitala kad sam upisivala faks jer sam totalno profulala profesiju. Ali, hajde, nema veze, ionako ću postat sponzoruša. Bizarna su mi imena, mi smo barem bili skromni pa imamo Škorpije, Ovnove, Jarce i sve ostale životinje, ali po kineskom horoskopu svi koji ste rođeni 1996, žao mi je, ali vi ste Parcovi.

Sada se nedavno pojavio i afrički horoskop, jer jedna osoba nije mogla podnijeti da bude Parcov u kineskom horoskopu ili se nije mogla pomiriti s tim da je Bivol i da će postati sponzoruša. Naš horoskop i kineski pridržavali su se životinja dok su sastavljali nazive, ali afrički horoskop ne prati pravila, tako da su osobe koje su rođene između 5.5. i 4.6, pazi ovo – TRŽIŠTE. Opisuje vas kao mirne i skladne osobe, ali ako pomislite na pojam tržište to je sve samo ne mir i sklad. Svi koji su rođeni između 5.8. i 3.9. imaju horoskopski znak – Kola, a horoskop kaže kako oni posjeduju neopisivu energiju. Misle li na energiju pravih kola ili konja što vuku ta kola? Ali ako vam ne pašu Kola kao horoskopski znak, imate u kineskom horoskopu znak Konj. Možda se više pronađete u njemu.

Neću sada ulaziti u kontroverzu znači li taj horoskop išta i jesu li nam stvarno životi određeni planetima i zvijezdama. Ali u svakom slučaju zanimljivo je misliti o tome kakav bi nam život bio da slijepo pratimo horoskop. Šefe, horoskop je rekao da ću danas dobiti povišicu, tako da kad budete spremni, bit ću u svom uredu. Šef odmah pali horoskop da vidi što NJEMU piše i može li on dati tu povišicu. To je problem i u ljubavi jer nekada horoskopi nisu sinkronizirani pa ćeš ti tako u svom pročitati da ti paše osoba koja je u znaku Bika, dok će njemu/njoj pisati da im tvoj znak ne paše. Onda se krenete svađati, ali morate svakih par minuta na Internet da vidite što trebate reći. Umjesto da se svađate, horoskop je trebao odmah napisati i ishod svađe da se ne troši vrijeme. Horoskop je rekao da si ljut na  mene i da čuvaš neku tajnu. A on jadan mora prvo pročitati horoskop da vidi zašto je ljut i što točno skriva. Na prvom dejtu s dečkom prvo moram provjeriti koji je znak, koje su mu karakteristike i što su zvijezde odredile za njega. U pola večere se ustaneš i kažeš: E, žao mi je, ali horoskop je rekao da ćeš me naljutiti 15. 7. 2020. godine, a nisam sad spremna za to.

Fun fact: iskoristila sam riječ horoskop 31 put tako da mislim da je vrijeme da sad prestanem pisati. Ustvari, idem prvo vidjeti s horoskopom smijem li sada prestati pisati. Danas si uhvatite vremena za odmor. Horoskop kaže da mogu prestati pisati.

34 puta.                    

Komentari na članak

Vezani članci

Prijava za posao

Tajana Šeremet

Stručno osposobljavanje je sve samo ne stručno

Prijaviš se i potpišeš ugovor za računovodstvenog referenta, a u praksi radiš na terenu. Tražiš pomoć u vezi ispita – svima počupaš živce.

Batak

Tamara Kordovan

Život je kratak, pojedi batak

Kao osoba s ograničenim budžetom jer studentske su satnice male isto kao i stipendije, nema posla, država je u banani, idem u "birtiju" popit pet piva jer mi je život užasan i nemam love, odlučila sam vam predstaviti najbolje namirnice i jela iz studentske kuhinje jer znam da to svakom studentu dobro dođe.

How to lose a guy in 10 days

Jelena Duvančić: Jedan od tih života

Kako osvojiti frajera u 10 dana

Svim curama koje plačljivim glasom kažu „Nikad se neću udati”: iskreno se nadam da ste u pravu. Za slučaj da niste, evo vam nekoliko savjeta.

ništa

Gabrijela Čuljak

Nevažeći nepravilnik života prosječnog studenta

Uhvatite svoje kolege za ruke i provedite ih zajedno kroz Nepravilnik kako bi vam studentski život bio što ležerniji, laganiji i bezbolniji. Ili barem da se utješite.

https://pixabay.com/en/guitar-rock-metal-music-electric-1015750/

Patricija Panić

Rock, „ex-yu" bendovi i gramofon – glazbeno doba koje se nikada neće vratiti

Kupiš novu ploču ili uzmeš staru, upališ gramofon i odvrneš do kraja. Legneš, zažmiriš i uživaš. Ili divljaš. Kako te volja.