Na današnji dan

FOTO: Studentski.hr slavi rođendan, a SIK zbog značajnog proširenja spektra aktivnosti kojima se bavi postaje Centar za razvoj mladih!

Tb
Pogledaj fotogaleriju
RED
GD
LEK
ROŠ
WD

+7

Portal Studentski.hr 25. rujna 2019. slavi šesti rođendan, a udruga pod čijim okriljem djeluje zbog značajnog rasta i proširenja spektra aktivnosti kojima se bavi mijenja naziv u Centar za razvoj mladih (CERM).

Na današnji je dan prije šest godina s radom započeo jedan od najuspješnijih projekata udruge Studentski informativni kutak – portal Studentski.hr. Od tada do danas redovito prati i svakodnevno objavljuje studentske vijesti, kritički progovara o studentskim problemima, donosi intervjue sa zanimljivim studentima, savjete i trikove za lakše snalaženje u svim zamislivim studentskim situacijama. Studentima pomaže i tako što objavljuje oglase za poslove te stvara bazu u koju svatko od vas može učitati skripte iz pojedinih predmeta i tako pomoći ostalim kolegama. Trud i rad članova portala nagrađivan je više puta, a ističemo Posebnu rektorovu nagradu za akademsku godinu 2014/2015. i Nagradu voditelja Hrvatskih studija. 

Studentski informativni kutak od svoga je osnutka značajno proširio svoje djelovanje – spektar aktivnosti kojima se danas bavi obuhvaća i niz drugih usmjerenih studentima, mladima, ali i djeci. Njima doprinosi društvu znanja, poduzetništva i pozitivnih inicijativa, razvitku i unaprjeđenju položaja mladih u društvu, informiranju i savjetovanju mladih, potiče kulturno-umjetničke, zabavne i edukativne djelatnosti, razvija programe aktivnog provođenja slobodnog vremena, potiče razvoj politika zapošljavanja mladih i sl. Sukladno navedenom, mijenja i svoj naziv u Centar za razvoj mladih (CERM)!

Nadalje, portal i udruga ne postoje zbog nagrada i priznanja već zbog i radi ljudi. Mladi ljudi najvjerniji su čitatelji Studentskog.hr, ali i oni koji stoje s druge strana ekrana i marljivo stvaraju sadržaj koji se plasira, njih trenutno 80-ak. Naime, studenti iz svih dijelova Hrvatske i s bilo kojeg studija mogu postati članovi udruge CERM i volontirati u nekom od timova. Riječ je o sljedećim timovima: CM, multimedija i dizajn, odnosi s javnošću, novinari, društvena suradnja, lektori, web-administracija, marketing i ljudski resursi. Posebnost je našeg portala u povezanosti između timova i mogućem prelasku iz jednoga u drugi ili, za vještije, paralelno volontiranje u dvama. Prijateljska se atmosfera redovito gradi na sastancima, druženjima i team buildinzima koje je prava šteta propustiti.

Studenti se za volontiranje na portalu i u samoj udruzi nerijetko odlučuju radi stjecanja novih iskustva i vještina koje će im poslužiti na budućem radnom mjestu. O tome koliko je volontirajući naučila, ispričala nam je novinarka Mirela:

– U dvije godine volontiranja na portalu stekla sam neizmjerno novinarsko iskustvo i naučila mnogo toga, prvenstveno o svojoj struci i pisanju.

Bivša zamjenica glavne urednice Željka, koja je svoj put započela kao lektorica, dodaje:

– To sam vrijeme provela vježbajući ono što sam naučila na faksu, okušavajući se u novim vještinama i dobro se zabavljajući.

Osim što je izvor profesionalnog razvoja, portal je volonterima bio mnogo više:

– U međuvremenu sam postala otvorenija, odvažnija i motiviranija osoba, upoznala sam ljude koji će mi još dugo uljepšavati život. Nadam se da će u godinama koje su pred portalom još mnogi studenti iskusiti isto. – ističe Željka.

– Upoznala sam divne ljude, urednice, kolege i suradnike. Nažalost, mnoge od njih još ne poznajem uživo, ali naglasila bih da se, bez obzira na to, osjeti iznimno pozitivna atmosfera i energija koja vlada na portalu. – rekla nam je Mirela.

Zaključak o posebnosti volontiranja na portalu dao je bivši član Marin:

– Na Studentskom možeš raditi sve što hoćeš, a vezano je za digitalni marketing, društvene mreže i novinarstvo. Čak i kad se rastaneš od ekipe, kasnije se opet nekako nađete jer ste u istom điru. Studentski.hr otvara mnoga vrata, potrebno je samo malo volje, truda, dobrih i loših ideja.

Mi pak zaključujemo da portal, za svojih šest godina, može biti ponosan na ono što je do sada postigao, kao i udruga koja je odsada Centar za razvoj mladih, i da je to volonterima najveći poticaj za daljnji vrhunski rad i brigu o studentskom životu u Hrvatskoj.

Komentari na članak

Vezani članci

Studentski.hr

Oglas za volonterski posao: Administrator

Studentski.hr traži pojačanje!

Oduvijek ste htjeli biti dio našeg super kul portala, ali niste znali kako se priključiti? Sada imate priliku (života)!

https://www.facebook.com/events/1926113141038254/

Sveučilište u Rijeci

Proslava 8. rođendana studentskog radijskog programa Radio Sova u humanitarnom tonu

Radio Sova, projekt nastao u suradnji Hrvatskog radija — Radija Rijeke i Sveučilišta u Rijeci, uzbuđeno čeka rođendansku proslavu. Osim uživanja u dobroj glazbi, posjetitelji će moći donirati sredstva za Patriciju Glasnović koja je slomila vratnu kralježnicu kao djevojčica.

https://pixabay.com/sk/photos/rubik-kocka-rubik-kocka-%C4%8Derven%C3%A1-315196/

Na današnji dan

Prije 75 godina rođen tvorac najpoznatije zagonetke na svijetu; donosimo zanimljivosti o njoj

Na današnji se dan rodio mađarski arhitekt Ernő Rubik koji je patentirao poznatu Rubikovu kocku. Nakon mjesec dana mozganja uspio ju je i složiti te je postao milijunaš.

RNB Confusion naslovna

Zabava u Katranu

Osam razloga za posjet Rođendanskom festivalu RNB Confusiona

Čak 14 glazbenih gostiju uveličat će rođendansku proslavu RNB Confusiona, jedinstvenog klupskog branda. Otkrivamo zašto morate požuriti po ulaznice za ovo nezaboravno glazbeno putovanje.

Studenti

Studentska razmjena

Postanite lokalni ESNbuddy i olakšajte erasmusovcima početak studija

Ako se želite dobro zabaviti i upoznati nove ljude iz različitih zemalja i kultura, a uz to pomoći kolegama u snalaženju u novom i nepoznatom gradu, ne oklijevajte i prijavite se.