Povodom 60. obljetnice rada

FOTO: Predstavljamo šest najboljih studenata KIF-a – prema ocjenama i zalaganju

Najbolji studenti 2019
Pogledaj fotogaleriju
Andrija Mikša
Anja Topolovec
Antonio Knežević
Davor Andrić
Ivan Jakop

+2

Na KIF-u, koji ove godine obilježava 60. obljetnicu postojanja, danas studira više od 2000 studenata. Upoznajemo 6 najboljih prema ocjenama i zalaganju.

Kineziološki fakultet iz Zagreba jedan je od najpopularnijih hrvatskih fakulteta prema odabiru maturanata i studenata, a ove godine slavi 60 godina svojega postojanja i rada. Više od 5000 njegovih bivših studenata radi u brojnim profesijama kojima je cilj zdraviji i aktivniji život svih nas. Neki su od njih olimpijski pobjednici, vrhunski treneri ili pak profesori kojih se rado sjećamo sa satova tjelesne i zdravstvene kulture.

Danas ondje studira više od 2000 studenata, od kojih upoznajemo 6 najboljih prema ocjenama i zalaganju.

Puležanka Leonarda Janko odustala je od studija u Americi kako bi upisala stručni studij Fitness, kojim je oduševljena. Stečena znanja već predano prenosi polaznicima svoje fitness-grupe.

Antonio Knežević iz Novske student je četvrte godine  

– Tijekom studiranja shvatio sam da je moja ljubav rehabilitacija i prevencija te pomoć svim ljudima. Danas se većina ljudi bavi sedentarnim poslovima i vodi neaktivan način života. To je presudilo da se na četvrtoj godini usmjerim na Kineziterapiju. Prednost Kineziološkog fakulteta kvaliteta je samih profesora koji imaju zaista puno praktičnih iskustava i koji nam to znaju na najbolji način prenijeti, naravno uz teorijsko znanje! – otkrio je Antonio.

Pravi je sportaš i Davor Andrić

– Smatram da je na ovom fakultetu bitno živjeti takav sportski način života, ne samo tijekom nastave i predavanja nego i izvan toga. Bavim se tenisom i badmintonom. Prošle sam godine osvojio drugo mjesto na Sveučilišnom prvenstvu Hrvatske u tenisu te prvo mjesto u badmintonu na prvenstvu Kineziološkog fakulteta pojedinačno, isto tako i u paru. Smatram da je od krucijalne važnosti na ovom fakultetu ostati zdrav i neozlijeđen te poznavati svoje tijelo i znati prepoznati trenutak i situaciju kada treba prekinuti s vježbanjem ili dozirati opterećenje. Ključ je uspjeha ostati ustrajan i ne odustajati od svojih ciljeva! – zaključio je Davor.

Student pete godine Andrija Mikša usmjerio se na Kondicijsku pripremu sportaša te se u budućnosti vidi u radu sa sportašima.

Anja Topolovec studentica je treće godine, smjer Kineziologija. Posljednje dvije proglašena je najboljom studenticom na godini.

Ivan Jakop pak ima vrijedan savjet za sve buduće studente koji žele upisati KIF:

– Moj je savjet budućim studentima da iskoriste sve mogućnosti koje ovaj fakultet pruža. Primjerice, ja sam proveo osam mjeseci u Dijagnostičkom centru, gdje sam zaista puno naučio o testiranjima i određenim analizama. Zajedno sa svojim kolegama objavio sam četiri znanstvena rada. Također, napomenuo bih da budući studenti uzimaju sami sebi što više prakse. Ja sam priliku za praksu tražio i onda kada sam obavio zadane okvire, bilo mi je u cilju imati što više praktičnog rada koji mi je bio od velike pomoći, pa bih ukazao mladim studentima na važnost prakse!

Kineziološki fakultet 60. obljetnicu proslavit će na svečanoj akademiji 20. studenog u 18 sati, na kojoj se očekuju brojni uglednici, sportske zvijezde te sadašnji i bivši profesori i studenti.

Komentari na članak

Vezani članci

Zastava UN-a

Najveća međunarodna organizacija za održanje mira slavi obljetnicu

Međunarodni dan Ujedinjenih naroda

Današnji dan slavi se kao dan Ujedinjenih naroda, međunarodne organizacije kojoj je temeljna zadaća očuvanje svjetskog mira i sigurnosti.

St!llness kset

Deseti rođendan St!llnessa

IZVJEŠTAJ: ST!llness ostvario ludilo plan za ludilo dan

Deseti rođendan obilježili su pjesmama sa svoja tri albuma "Sve što znam o životu odabrao je Dželo Hadžiselimović", "Globalno Zatupljenje" i "STIllness", a i pjesmama koje će se naći na četvrtom albumu, koji izlazi iduće godine.

Koncert "Prijatelki i Kemo - Hiljade pahulja bijelih"

Koncert u KD "Lisinski"

"Hiljade pahulja bijelih" oživile sjećanje na Kemala Montena

Gitara i crvena jakna stajale su na pozornici "Lisinskog" dok su brojni domaći i regionalni glazbenici odavali počast velikom sarajevskom kantautoru povodom druge obljetnice njegove smrti.

https://www.britannica.com/event/Pearl-Harbor-attack

Na današnji dan

Prošlo je 78 godina od japanskoga zračnog napada na Pearl Harbor

Dana 7. prosinca 1941. dogodio se japanski zračni napad na Pearl Harbor, na Havajima, koji je definitivno odredio Rooseveltovu odluku da uvede Sjedinjene Američke Države u Drugi svjetski rat.

Regata na Murteru

Humanitarna manifestacija

Borba protiv droge započinje isplovljavanjem brodova iz marine na Murteru

Pedesetak brodova 20. i 21. travnja zajedno će isploviti iz murterske marine Hramina te plovidbom akvatorijem Kornata u svijet poslati najljepšu sliku sportskog druženja s porukom zajedništva, empatije i međusobnog pomaganja.