NA DANAŠNJI DAN

FOTO: Od glumca do čovjeka koji je pretukao kanadskog premijera – sva lica Matthewa Perryja

Friends
Pogledaj fotogaleriju
Friends
Friends
Friends
Friends
Friends

+9

Donosimo pregled najvažnijih uloga Matthewa Perryja i podsjetnik na scene Chandlera Binga kojima nam je osvojio srca.

Glumac, komičar, nažalost ovisnik, čovjek koji je pretukao kanadskog premijera – sve je to poznato lice s malih ekrana Matthew Perry. Rođen na današnji dan 1969. godine, glumac je u 49 godina života prošao težak put. Roditelji su mu se rastali prije njegova rođenja te je živio s majkom u Kanadi, gdje se bavio tenisom, u čemu je bio poprilično uspješan. Od tenisa je odustao nakon poraza u bitnom meču, a uskoro je odustao i od školovanja, kada mu je ponuđena uloga u TV seriji.

Premda ga većina pamti po najznačajnijoj ulozi, glumio je u brojnim filmovima i serijama, a u nastavku donosimo pregled samo nekih od njegovih značajnih uloga.

Druga šansa

Serija govori o Charlesu Russelu, čovjeku koji je doživio nesreću i umro. Međutim, došavši pred Svetog Petra, on nije mogao odlučiti bi li ga poslao u pakao ili raj – za pakao je predobar, a za raj preloš. Stoga mu odluči dati priliku da se njegov duh vrati na Zemlju, i to u tinejdžerske dane, kako bi popravio vlastite greške. Ulogu mladog Russela, nadimkom Chazz, preuzima Matthew, a je li uspio u svom zadatku, saznajte u seriji.

Beverly Hills

U finalu prve sezone Perry se pojavio kao Roger Azarian i glumio je tipa kojeg svi mrze. Popularni srednjoškolac, uspješan u školi, član debatnog kluba, vrhunski sportaš. Iako mu život zvuči savršeno, kao u bajci, otac mu ga, stalnim ponižavanjem i manipuliranjem, zagorčava. Na koncu Roger završi u psihijatrijskoj ustanovi.

Prijatelji

Mislimo kako o ulozi Chandlera Binga ne moramo ništa posebno govoriti. Perry se pojavio u svih 238 epizoda i osvojio nam srca svojom duhovitošću. Ovo je uloga koja je obilježila njegovu karijeru i nakon koje je postao sinonimom za sarkazam. Budući da ga toliko volimo, nije nam dovoljna jedna scena iz serije pa smo pripremili fotogaleriju njegovih poznatih scena u kojima nas je nasmijavao do suza.

Caroline in the city

Caroline Duffy, lik iz serije Caroline in the city, pojavljuje se u seriji Prijatelji, i to u epizodi The One With The Baby On The Bus, kada Joey i Chandler pomoću Bena pokušavaju zbariti žensku. Prva na koju nalete je Caroline koja ih smatra gej parom. U isto se vrijeme Chandler pojavljuje u seriji Caroline in the city i susreće lik Annie u videoteci.

Ubojica mekog srca

Nicholas Oz Oseransky (Matthew Perry) je  zubar koji živi u predgrađu Montreala. Njegov prvi susjed je Jimmy Teduski, mafijaški plaćeni ubojica koji se skriva od opasne čikaške mafijaške obitelji Gogolak koju je otkucao. Iako sasvim različiti, Oz i Jimmy se sprijateljuju jer imaju jednu zajedničku stvar: obojicu netko želi ubiti.

Dostava Sari

Bivši advokat (Matthew Perry), prisiljen zarađivati za život kao profesionalni sudski dostavljač, specijaliziran za klijente koji izbjegavaju da im se dostavljaju tužbe i sudski pozivi, dobije zadatak dostaviti  poziv za brakorazvodnu parnicu supruzi teksaškog rendžera. On se u nju zaljubi i njih dvoje odluče zajedno opljačkati njezina muža.

Osim još brojnih filmova i serija, Perry je glumio u predstavama te je snimio audioknjigu. Jednu je predstavu i sam napisao, no nije osvojila simpatije kritičara. Budući da je Matthewu tek 49 godina, sigurni smo da od njega možemo još štošta očekivati.

Komentari na članak

Vezani članci

Frank Sinatra

Na današnji dan

Stoti rođendan Franka Sinatre

Jedan od najpoznatijih pjevača i glumaca prošlog stoljeća ove bi subote napunio 100 godina. Prisjetimo se njegove karijere i hitova koji se i danas slušaju.

Prijateljstvo

Svi imamo onog jednog prijatelja

10 obilježja dežurnog savjetnika u društvu

U svakom društvu postoji pojedinac kojemu se većina prijatelja obraća i u koga ima povjerenja kada mu/joj treba savjet. Kroz 10 znakova provjerite jeste li vi dežurni psiholog svoje skupine prijatelja.

https://www.pinterest.com/pin/562035228481947160/

Luka Basa

10 sezona, 6 glavnih likova i 1 vjerni fan

Ako niste pogledali ni jednu epizodu ove predivne serije, prestanite čitati ovaj tekst, zanemarite obaveze, zaključajte se u sobu i ne izlazite dok ne pogledate svih 10 sezona.

JCVD

Znanost otkriva istinu

VIDEO: Najveće laži koje nam "prodaju" filmovi

Akcijski filmovi najčešće su odmor za mozak i najčešće ne razmišljamo kolike su zapravo šanse da se scene iz tih filmova izvedu u stvarnom svijetu. A one su male. Jako male.

88. Oscari

Tko će pokupiti najprestižniju filmsku nagradu?

Oscarovske nominacije: Lady Gaga i Sam Smith prvi puta nominirani za prestižnu nagradu

Objavljene su nominacije za ovu najprestižniju filmsku nagradu koju dodjeljuje Akademija. Pristojno su ih objavili mjesec dana unaprijed kako bismo stigli pogledati filmove koje još nismo! Neka uživanje započne!