NA DANAŠNJI DAN

FOTO: Od glumca do čovjeka koji je pretukao kanadskog premijera – sva lica Matthewa Perryja

Friends
Pogledaj fotogaleriju
Friends
Friends
Friends
Friends
Friends

+9

Donosimo pregled najvažnijih uloga Matthewa Perryja i podsjetnik na scene Chandlera Binga kojima nam je osvojio srca.

Glumac, komičar, nažalost ovisnik, čovjek koji je pretukao kanadskog premijera – sve je to poznato lice s malih ekrana Matthew Perry. Rođen na današnji dan 1969. godine, glumac je u 49 godina života prošao težak put. Roditelji su mu se rastali prije njegova rođenja te je živio s majkom u Kanadi, gdje se bavio tenisom, u čemu je bio poprilično uspješan. Od tenisa je odustao nakon poraza u bitnom meču, a uskoro je odustao i od školovanja, kada mu je ponuđena uloga u TV seriji.

Premda ga većina pamti po najznačajnijoj ulozi, glumio je u brojnim filmovima i serijama, a u nastavku donosimo pregled samo nekih od njegovih značajnih uloga.

Druga šansa

Serija govori o Charlesu Russelu, čovjeku koji je doživio nesreću i umro. Međutim, došavši pred Svetog Petra, on nije mogao odlučiti bi li ga poslao u pakao ili raj – za pakao je predobar, a za raj preloš. Stoga mu odluči dati priliku da se njegov duh vrati na Zemlju, i to u tinejdžerske dane, kako bi popravio vlastite greške. Ulogu mladog Russela, nadimkom Chazz, preuzima Matthew, a je li uspio u svom zadatku, saznajte u seriji.

Beverly Hills

U finalu prve sezone Perry se pojavio kao Roger Azarian i glumio je tipa kojeg svi mrze. Popularni srednjoškolac, uspješan u školi, član debatnog kluba, vrhunski sportaš. Iako mu život zvuči savršeno, kao u bajci, otac mu ga, stalnim ponižavanjem i manipuliranjem, zagorčava. Na koncu Roger završi u psihijatrijskoj ustanovi.

Prijatelji

Mislimo kako o ulozi Chandlera Binga ne moramo ništa posebno govoriti. Perry se pojavio u svih 238 epizoda i osvojio nam srca svojom duhovitošću. Ovo je uloga koja je obilježila njegovu karijeru i nakon koje je postao sinonimom za sarkazam. Budući da ga toliko volimo, nije nam dovoljna jedna scena iz serije pa smo pripremili fotogaleriju njegovih poznatih scena u kojima nas je nasmijavao do suza.

Caroline in the city

Caroline Duffy, lik iz serije Caroline in the city, pojavljuje se u seriji Prijatelji, i to u epizodi The One With The Baby On The Bus, kada Joey i Chandler pomoću Bena pokušavaju zbariti žensku. Prva na koju nalete je Caroline koja ih smatra gej parom. U isto se vrijeme Chandler pojavljuje u seriji Caroline in the city i susreće lik Annie u videoteci.

Ubojica mekog srca

Nicholas Oz Oseransky (Matthew Perry) je  zubar koji živi u predgrađu Montreala. Njegov prvi susjed je Jimmy Teduski, mafijaški plaćeni ubojica koji se skriva od opasne čikaške mafijaške obitelji Gogolak koju je otkucao. Iako sasvim različiti, Oz i Jimmy se sprijateljuju jer imaju jednu zajedničku stvar: obojicu netko želi ubiti.

Dostava Sari

Bivši advokat (Matthew Perry), prisiljen zarađivati za život kao profesionalni sudski dostavljač, specijaliziran za klijente koji izbjegavaju da im se dostavljaju tužbe i sudski pozivi, dobije zadatak dostaviti  poziv za brakorazvodnu parnicu supruzi teksaškog rendžera. On se u nju zaljubi i njih dvoje odluče zajedno opljačkati njezina muža.

Osim još brojnih filmova i serija, Perry je glumio u predstavama te je snimio audioknjigu. Jednu je predstavu i sam napisao, no nije osvojila simpatije kritičara. Budući da je Matthewu tek 49 godina, sigurni smo da od njega možemo još štošta očekivati.

Komentari na članak

Vezani članci

https://www.pinterest.com/pin/562035228481947160/

Luka Basa

10 sezona, 6 glavnih likova i 1 vjerni fan

Ako niste pogledali ni jednu epizodu ove predivne serije, prestanite čitati ovaj tekst, zanemarite obaveze, zaključajte se u sobu i ne izlazite dok ne pogledate svih 10 sezona.

Leslie Nielsen

Na današnji dan

VIDEO: Rođen legendarni komičar čiji nas filmovi i danas mogu nasmijati do suza

– Ništa ne raditi je jako teško. Nikada ne znaš kada si završio – jedna je od poznatijih izjava komičara Leslieja Nielsena koji je rođen na današnji dan prije točno 90 godina.

Prijateljstvo

Godine prolaze nervoznim korakom

Devet reakcija kad shvatimo da su nam prijatelji odrasli, a mi nismo

Za svu vječitu djecu u duši naveli smo misli koje nam zasigurno prolete kroz glavu dok slušamo prijatelje koji su nas „izdali“ te prešli u svijet odraslih.

Večer otvorenog mikrofona u Vinylu

Probudi komičara u sebi

Večer otvorenog mikrofona u Vinylu!

Možda uvijek bacaš dobre fore, a možda se samo voliš smijati - kako god bilo, pridruži se Večeri otvorenog mikrofona u Vinylu i dobro se nasmij!

Zašto se vratiti doma nakon faksa?

Kraj studiranja

Četiri razloga zašto se vratiti kući nakon završenog fakulteta

Pronalazak novog smještaja, plaćanje režija, novi posao, novi grad i upoznavanje novih ljudi – sve to čeka studente nakon završetka fakulteta, a oni koji se odluče vratiti kući sigurno će proći bolje.