NA DANAŠNJI DAN

FOTO: Od glumca do čovjeka koji je pretukao kanadskog premijera – sva lica Matthewa Perryja

Friends
Pogledaj fotogaleriju
Friends
Friends
Friends
Friends
Friends

+9

Donosimo pregled najvažnijih uloga Matthewa Perryja i podsjetnik na scene Chandlera Binga kojima nam je osvojio srca.

Glumac, komičar, nažalost ovisnik, čovjek koji je pretukao kanadskog premijera – sve je to poznato lice s malih ekrana Matthew Perry. Rođen na današnji dan 1969. godine, glumac je u 49 godina života prošao težak put. Roditelji su mu se rastali prije njegova rođenja te je živio s majkom u Kanadi, gdje se bavio tenisom, u čemu je bio poprilično uspješan. Od tenisa je odustao nakon poraza u bitnom meču, a uskoro je odustao i od školovanja, kada mu je ponuđena uloga u TV seriji.

Premda ga većina pamti po najznačajnijoj ulozi, glumio je u brojnim filmovima i serijama, a u nastavku donosimo pregled samo nekih od njegovih značajnih uloga.

Druga šansa

Serija govori o Charlesu Russelu, čovjeku koji je doživio nesreću i umro. Međutim, došavši pred Svetog Petra, on nije mogao odlučiti bi li ga poslao u pakao ili raj – za pakao je predobar, a za raj preloš. Stoga mu odluči dati priliku da se njegov duh vrati na Zemlju, i to u tinejdžerske dane, kako bi popravio vlastite greške. Ulogu mladog Russela, nadimkom Chazz, preuzima Matthew, a je li uspio u svom zadatku, saznajte u seriji.

Beverly Hills

U finalu prve sezone Perry se pojavio kao Roger Azarian i glumio je tipa kojeg svi mrze. Popularni srednjoškolac, uspješan u školi, član debatnog kluba, vrhunski sportaš. Iako mu život zvuči savršeno, kao u bajci, otac mu ga, stalnim ponižavanjem i manipuliranjem, zagorčava. Na koncu Roger završi u psihijatrijskoj ustanovi.

Prijatelji

Mislimo kako o ulozi Chandlera Binga ne moramo ništa posebno govoriti. Perry se pojavio u svih 238 epizoda i osvojio nam srca svojom duhovitošću. Ovo je uloga koja je obilježila njegovu karijeru i nakon koje je postao sinonimom za sarkazam. Budući da ga toliko volimo, nije nam dovoljna jedna scena iz serije pa smo pripremili fotogaleriju njegovih poznatih scena u kojima nas je nasmijavao do suza.

Caroline in the city

Caroline Duffy, lik iz serije Caroline in the city, pojavljuje se u seriji Prijatelji, i to u epizodi The One With The Baby On The Bus, kada Joey i Chandler pomoću Bena pokušavaju zbariti žensku. Prva na koju nalete je Caroline koja ih smatra gej parom. U isto se vrijeme Chandler pojavljuje u seriji Caroline in the city i susreće lik Annie u videoteci.

Ubojica mekog srca

Nicholas Oz Oseransky (Matthew Perry) je  zubar koji živi u predgrađu Montreala. Njegov prvi susjed je Jimmy Teduski, mafijaški plaćeni ubojica koji se skriva od opasne čikaške mafijaške obitelji Gogolak koju je otkucao. Iako sasvim različiti, Oz i Jimmy se sprijateljuju jer imaju jednu zajedničku stvar: obojicu netko želi ubiti.

Dostava Sari

Bivši advokat (Matthew Perry), prisiljen zarađivati za život kao profesionalni sudski dostavljač, specijaliziran za klijente koji izbjegavaju da im se dostavljaju tužbe i sudski pozivi, dobije zadatak dostaviti  poziv za brakorazvodnu parnicu supruzi teksaškog rendžera. On se u nju zaljubi i njih dvoje odluče zajedno opljačkati njezina muža.

Osim još brojnih filmova i serija, Perry je glumio u predstavama te je snimio audioknjigu. Jednu je predstavu i sam napisao, no nije osvojila simpatije kritičara. Budući da je Matthewu tek 49 godina, sigurni smo da od njega možemo još štošta očekivati.

Komentari na članak

Vezani članci

Prijatelji

Lucija Adžić

U kojoj boji dolazi ovaj prijatelj?

Zamisli – titanium sivi prijatelj. Kako to dobro zvuči. Da mi netko kaže da ima titanium sivog ili rose gold prijatelja u ponudi, odmah bih ga kupila. Ma i na rate, ako treba.

Leonardo DiCaprio, nagrade

Hoće li ove godine Leo napokon dobiti Oscara?

FOTO: 10 najboljih uloga Leonarda DiCapria

Donosimo vam deset kultnih filmskih likova koje je utjelovio Leonardo DiCaprio!

Joker

Na današnji dan

Hollywood izgubio jednog od najperspektivnijih mladih glumaca

Na današnji je dan u 28. godini života preminuo Heath Ledger, glumac s nevjerojatnom moći transformacije u likove koje je portretirao.

Jerry Seinfeld

Na današnji dan

Rođen Jerry Seinfeld, američki glumac i stand-up komičar

Kada je imao osam godina, Seinfeld je sam počeo vježbati svoje nastupe gledajući televiziju i proučavajući tehnike raznih komičara.

Robin quote

Preminuo poznati glumac

Posljednji pozdrav Robinu Williamsu, vječno nasmiješenom Petru Panu

Preminuo je poznati američki glumac Robin Williams.