Mjesec knjižnica

FOTO: Neke od najljepših svjetskih knjižnica

Biblioteka
IZVOR: https://pixabay.com/en/library-book-reading-education-488690/
Pogledaj fotogaleriju
IZVOR: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Long_Room_Interior,_Trinity_College_Dublin,_Ireland_-_Diliff.jpg
IZVOR: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Mortlock_Wing,_State_Library_of_South_Australia.jpg
IZVOR: https://en.wikipedia.org/wiki/Library_of_Birmingham#/media/File:LiibraryofBirminghamBookRotunda.jpg
IZVOR: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Strahov_library.jpg
IZVOR: 
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:George-peabody-library.jpg

+6

Utočišta koja nam knjižnice pružaju nezamjenjiva su, nude nam sigurnost i mir. Za to možemo zahvaliti arhitektima najvećih i najljepših svjetskih knjižnica, od kojih nekolicinu donosimo u fotogaleriji.

Knjižni će crvi sigurno proslaviti veljaču u stilu – s najnovijim djelima moderne, ali i klasične književnosti u rukama, a pritom sjedeći u udobnosti knjižnica jer ovo je upravo njihov mjesec – mjesec knjižnica. One im pružaju utočište daleko od vreve svakodnevnog života, nude sigurnost, mir i tišinu.

Također, knjižnice su mjesto gdje se možete usredotočiti na stjecanje znanja okruženi istomišljenicima. Važno je shvatiti da još uvijek nemamo pristup svemu na internetu, a one mogu posjedovati ogromne i digitalno pohranjene kvalitativne i kvantitativne podatke, što ih, u većini slučajeva, čini ekonomski isplativijim rješenjima u potrazi za informacijama.

Ponuda usluga koje nisu dostupne na internetu uključuje i besplatnu pomoć u pronalaženju nejasnih informacija. Naravno, obuhvaćeno je više od samih knjiga; pohranjuju važne članke, dnevne i mjesečne novine te fotografije koje sežu daleko u prošlost.

Na najvećim i najljepšim knjižnicama svijeta zahvalni smo arhitektima, a koje smo mi izdvojili među njima – otkrit ćete ako zavirite u našu fotogaleriju.

Komentari na članak

Vezani članci

Adrenalin, avantura i arhitektura

Kutak za arhitekturu

Mladi arhitekt želi izgraditi adrenalinski postapokaliptični zabavni park

Novo predavanje u ciklusu "Kutak za arhitekturu" održat će se u četvrtak, 21. travnja. Na brojna pitanja odgovorat će mladi arhitekt Selestrin.

Predavanje o prenamjeni vojnih sklopova

Klub mladih Split

Dođite na predavanje o potencijalima vojne infrastrukture

Vojni sklop Josip Jović u Udbini, veliko područje s vrijednom infrastrukturom koja se lako može prenamijeniti u civilne svrhe, predmet je novog predavanja u Klubu mladih Split.

Ljubavni par, PHOTO: unsplash

Romantična veljača

Mjesec ljubavi: Neuspješne veze i kako ih spriječiti

U užurbanoj današnjici teško nam je izvlačiti svoju romantičnu prirodu na površinu svih 365 dana, ali nema prepreka da se potrudimo barem ovih 28 koliko nam veljača traje. Za one koji su iscrpili sve svoje ideje imamo mnogobrojna rješenja.

Cure čitaju

Vukovarsko-srijemska županija

Pomozite obnoviti knjižnice stradale u poplavljenim područjima

Matična služba za školske knjižnice Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u dogovoru s matičnom službom Vukovarsko-srijemske županije i njezinom voditeljicom gđom Ivom Pezer odlučila je organizirati slanje knjiga za stradale školske knjižnice te svih drugih vrsta stručne pomoći tek nakon što se stanje malo smiri.

arhijed1

Kuhača u ruke!

„Arhijed" - blog splitskih studenata arhitekture

Kada budući arhitekt u jednu ruku uzme kuhaču, a u drugu olovku, znamo da se nešto zanimljivo sprema.