Mjesec knjižnica

FOTO: Neke od najljepših svjetskih knjižnica

Biblioteka
IZVOR: https://pixabay.com/en/library-book-reading-education-488690/
Pogledaj fotogaleriju
IZVOR: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Long_Room_Interior,_Trinity_College_Dublin,_Ireland_-_Diliff.jpg
IZVOR: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Mortlock_Wing,_State_Library_of_South_Australia.jpg
IZVOR: https://en.wikipedia.org/wiki/Library_of_Birmingham#/media/File:LiibraryofBirminghamBookRotunda.jpg
IZVOR: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Strahov_library.jpg
IZVOR: 
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:George-peabody-library.jpg

+6

Utočišta koja nam knjižnice pružaju nezamjenjiva su, nude nam sigurnost i mir. Za to možemo zahvaliti arhitektima najvećih i najljepših svjetskih knjižnica, od kojih nekolicinu donosimo u fotogaleriji.

Knjižni će crvi sigurno proslaviti veljaču u stilu – s najnovijim djelima moderne, ali i klasične književnosti u rukama, a pritom sjedeći u udobnosti knjižnica jer ovo je upravo njihov mjesec – mjesec knjižnica. One im pružaju utočište daleko od vreve svakodnevnog života, nude sigurnost, mir i tišinu.

Također, knjižnice su mjesto gdje se možete usredotočiti na stjecanje znanja okruženi istomišljenicima. Važno je shvatiti da još uvijek nemamo pristup svemu na internetu, a one mogu posjedovati ogromne i digitalno pohranjene kvalitativne i kvantitativne podatke, što ih, u većini slučajeva, čini ekonomski isplativijim rješenjima u potrazi za informacijama.

Ponuda usluga koje nisu dostupne na internetu uključuje i besplatnu pomoć u pronalaženju nejasnih informacija. Naravno, obuhvaćeno je više od samih knjiga; pohranjuju važne članke, dnevne i mjesečne novine te fotografije koje sežu daleko u prošlost.

Na najvećim i najljepšim knjižnicama svijeta zahvalni smo arhitektima, a koje smo mi izdvojili među njima – otkrit ćete ako zavirite u našu fotogaleriju.

Komentari na članak

Vezani članci

Njemačka

Financijska podrška

DAAD stipendije za studij arhitekture u Njemačkoj

Studenti arhitekture u Njemačkoj na kraćem studijskom programu ili diplomskom studiju mogu ostvariti pravo na mjesečnu DAAD stipendiju u iznosu od 850 eura. Rok je za prijavu 30. rujna.

Zeleni kampus u Vijetnamu

Projekt vijetnamskih arhitekata izgleda nevjerojatno

FOTO: Sveučilišni kampus u džungli

Najveći vijetnamski grad Ho Ši Min uskoro će imati jedan od zanimljivijih kampusa u svijetu, zahvaljujući arhitektonskom timu koji uspješno spaja urbano sa zelenim.

Zgrada novoga studentskog paviljona

Pogledajte kako će izgledati novi paviljon

FOTO: Odabrano idejno rješenje za izgled novog studentskog paviljona u osječkom Kampusu

Novi studentski paviljon donijet će jefitiniji smještaj za oko 790 studenata osječkog Sveučilišta, a njegovo financiranje najvećim će dijelom biti pokriveno iz fondova EU-a.

Prosidba

Na današnji dan

Neobične tradicije na prijestupni dan u godini

Jeste li znali da djevojke danas mogu zaprositi svoje muškarce? Pokušali smo otkriti otkud potječe ova i druge tradicije koje se vežu za 29. veljače.

Noć knjige 2016.

Noćna manifestacija za knjigoljupce

Studenti u potrazi za Shakespeareom u zagrebačkoj Noći knjige

Zagrebački studenti u Noći knjige otkrit će kako je kucalo Julijino srce, kakve veze imaju kukci s knjigama i knjige s kukcima te raspravljati o subverziji u renesansi.