LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Arkansasu

SAD: Šokantno! Radnica mrtvačnice švercala dijelove ljudskih tijela ukradenih od sveučilišta

FBI je pretražio njezin dom u Little Rocku i pronašao brojne ukradene dijelove tijela, uključujući mozak, srce, lubanju, bubrege, jetru i žensku zdjelicu s bedrenim kostima.

FBI je pretražio njezin dom u Little Rocku i pronašao brojne ukradene dijelove tijela, uključujući mozak, srce, lubanju, bubrege, jetru i žensku zdjelicu s bedrenim kostima.

Candace Chapman Scott priznala je krivnju za nevjerojatan zločin koji je potresao Sjedinjene Američke Države. Državno odvjetništvo SAD-a za istočni okrug Arkansasa objavilo je da je Scott priznala krivnju za prijevoz dijelova ljudskih tijela preko državnih granica i zavjeru za počinjenje prijevare poštom, prenosi People.

Optužena je u travnju, 2023. godine za niz ozbiljnih kaznenih djela, uključujući prijevaru preko interneta, prijevaru poštom i za prekogranični prijevoz ukradene imovine. Navodi se da je radila u mrtvačnici, koja je pružala usluge prijevoza, balzamiranja i kremiranja za Sveučilište u Arkansasu za medicinske znanosti.

Dok je radila u mrtvačnici, stupila je u kontakt s muškarcem iz Pennsylvanije preko Facebook grupe te počela pregovarati o prodaji dijelova tijela, koje je navodno ukrala od tog sveučilišta. Ukupno je poslala 24 kutije ukradenih dijelova tijela iz Arkansasa u Pennsylvaniju između listopada 2021. i srpnja 2022. godine, za što je dobila 10 625 dolara. FBI je pretražio njezin dom u Little Rocku i pronašao brojne ukradene dijelove tijela, uključujući mozak, srce, lubanju, bubrege, jetru i žensku zdjelicu s bedrenim kostima, a Scott je priznala primanje uplata putem PayPala za te dijelove.

Iako još nije osuđena, taj šokantan slučaj potiče na razmišljanje o etici, zaštiti ljudskih tijela i dostojanstva preminulih.
FOTO: STUDENTSKI.HR, ILUSTRACIJA