LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku

Međunarodno pjevačko natjecanje za učenike, studente i mlade profesionalce

Do sada je na natjecanju nastupilo preko 1000 natjecatelja, učenika, studenta i završenih školovanih vokalnih umjetnika do 32 godine starosti iz cijelog svijeta.

Do sada je na natjecanju nastupilo preko 1000 natjecatelja, učenika, studenta i završenih školovanih vokalnih umjetnika do 32 godine starosti iz cijelog svijeta.

I ovog proljeća Osijek će živjeti u atmosferi umjetničke vokalne glazbe na Akademiji za umjetnost i kulturu koja će ugostit brojne mlade pjevače iz zemlje i inozemstva na 12. Međunarodnom pjevačkom natjecanju Lav Mirski 2024. Programi natjecanja započinju dolaskom natjecatelja i glazbenim probama već od četvrtka, 2. svibnja 2024. godine, dok će se sedam natjecateljskih kategorija izmjenjivati na pozornicama Akademije i HNK u Osijeku od petka, 3. svibnja do nedjelje, 5. svibnja 2024. godine.

Publiku očekuje intenzivan i zanimljiv program, koncerni nastupi učenika, studenata kao i mladih profesionalaca. Od 6. do 8. svibnja 2024. godine slijede Majstorske radionice profesora pjevanja kao te Solistički koncert Christiana Bestera, baritona (SAD/JAR) u ponedjeljak, 6. svibnja 2024. godine u 19 sati u Svečanoj dvorani Akademije.

 

Međunarodno pjevačko natjecanje Lav Mirski afirmirano je i vodeće natjecanje mladih pjevača i pjevača profesionalaca u regiji što potvrđuje velik broj prijava natjecatelja svake godine kao i broj zemalja iz kojih dolaze. Ove godine u Osijeku će nastupiti pjevači iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Austrije, Češke, Crne Gore, Srbije, Njemačke, Kine i Južne Koreje. Izvedbe solista pratiti će i ocjenjivati stručni žiri u međunarodnom sastavu iz Hrvatske, Sjedinjenih američkih država, Mađarske te Srbije.

Međunarodno pjevačko natjecanje Lav Mirski utemeljeno je 2013. godine i do sada je na natjecanju nastupilo preko 1000 natjecatelja, učenika, studenta i završenih školovanih vokalnih umjetnika do 32 godine starosti iz Mađarske, Bosne i Hercegovine, Izraela, Hrvatske, Srbije, Norveške, Irske, Crne Gore, Rumunjske, Španjolske, Latvije, Tajvana, Rumunjske, Grčke, Austrije, Slovenije, Ukrajine, Kine, Sjedinjenih Američkih Država i mnogih drugih. Natjecanje Lav Mirski jedino je natjecanje ove vrste u istočnom dijelu Republike Hrvatske te je specifično i jedinstveno prema svojoj programskoj koncepciji, raznovrsnosti glazbenih stilova i programskoj otvorenosti. Natjecanje ima karakter javne kulturne manifestacije jer su svi događaji ujedno i izuzetni koncerti koje prati široka javnost.

 Cijeli program 12. Međunarodnog pjevačkog natjecanja Lav Mirski 2024. provjerite u nastavku.

 

Četvrtak, 02. svibnja – Akademija za umjetnost i kulturu (CAMPUS)


13.00 - 21.00 sati - Glazbene probe

14.00 sati - Masterclass dr.Christian Bester (SAD/JAR)
 

Petak, 03. svibnja – AUKOS


10.00 sati – 1. kategorija

15.00 sati – 2. kategorija

18.30 sati – 3. kategorija


Subota, 04. svibnja – AUKOS


10.00 sati – 4. kategorija

14.00 sati – 6. i 7. kategorija

17.00 sati – 5. kategorija/prva etapa
 

Nedjelja, 05. svibnja – HNK u Osijeku


10.30 sati – 5. kategorija/druga etapa

12.30 sati – Svečanost dodjele nagrada i Koncert pobjednika


Ponedjeljak, 06. svibnja – Svečana dvorana AUKOS (CAMPUS)


19.00 sati - Večer solo pjesme - koncert Christiana Bestera, bariton (SAD/JAR) i Renate Karša, klavir (HR)
 

Utorak, 07. svibnja – AUKOS


14.00 sati – Masterclass mr.Katarine Simonović-Ivanković (SRB)

FOTO: AKADEMIJA ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU