LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vijesti / Hrvatska

Sveučilište pokrenulo novi medij, hoće li biti jednako (ne)uspješan kao Universitas?

Sveučilište u Zagrebu nedavno je predstavilo novi medijski projekt nazvan Akademski list. Osim tiskovine, planira se i pokretanje portala te podcasta. O čemu se radi u ovom projektu, kako se razlikuje od postojećeg Universitasa, te kako se planira financirati, istražili smo kroz razgovor s rektorom Stjepanom Lakušićem.

Iako osjećaj građanske dužnosti raste, mladi glasači najmanje su zainteresirani za EU izbore

Čak 64.7% ispitanika smatra da je svijest među mladim ljudima o potrebi sudjelovanja u političkom život zemlje niska.

Najnoviji TikTok trend je stigao – „bed rotting” sve popularniji među mladima

Novi hit na TikToku koji mlade generacije uvodi u svijet udobnosti kreveta. No, što se krije iza ovog trenda koji izaziva rasprave među stručnjacima i mladima širom društvenih mreža.

Na vijeću ministara EU istaknuta važnost iskorištavanja prednosti umjetne inteligencije u obrazovanju

Na sjednici Vijeća za obrazovanje, mlade, kulturu i sport vodila se rasprava o mobilnosti u obrazovanju, ali i ključnim aspektima uporabe umjetne inteligencije.

Sve više učenika bira strukovne škole, dok se upisi u gimnazije smanjuju

U posljednje vrijeme interes učenika za strukovne škole se povećava dok upisi u gimnazije bilježe pad. O ovom trendu nedavno je govorio Vinko Filipović, ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO), ističući važnost prilagodbe obrazovnog sustava potrebama tržišta rada.

Ministarstvo zahtijeva povrat stipendija – propust na FPZG-u stvara probleme studentima

Studenti Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu jučer su dobila neočekivani poziv od Ministarstva znanosti i obrazovanja, obavještavajući ih o povratu dijela isplaćene studentske stipendije.

Djelatnici zagrebačkog sveučilišta izabrani za članove prestižne Academiae Europaeae

Cilj je Akademije promicanje europskog istraživanja, savjetovanje vlada i međunarodnih organizacija u znanstvenim pitanjima te daljnje interdisciplinarno i međunarodno istraživanje.

Donosimo sve važne rokove za upis na studije u akademskoj godini 2024./2025.

Pažljivo pratite ključne datume, kako biste osigurali pravovremenu prijavu i dostavu dokumentacije. Informiranost i priprema ključni su za uspješan upis na željeni studij.

Dani kriznog upravljanja u Tuheljskim Toplicama: fokus na klimatske promjene, održivost i sigurnost

Teme ovogodišnje konferencije uključuju klimatske promjene, održivost, sigurnost i zaštitu, međunarodnu i europsku sigurnost, komunikaciju i tehnologiju te analize kriznih situacija.

Pripremite svoje kamere i podijelite svoju viziju boja Mediterana na studentskom fotonatječaju!

Najbolje fotografije bit će predstavljene na izložbi, koja će se održati u okviru 5. međunarodne znanstvene konferencije MIC Vis 2024.