LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vijesti / Hrvatska

Održiva partnerstva u fokusu ovogodišnjih Dana međunarodne suradnje na FOI-ju

Predstavljena su i tri partnerska sveučilišta s kojima FOI planira intenzivirati suradnju: Penn State iz SAD-a, Sveučilište u Pretoriji iz Južnoafričke Republike i Aschaffenburg sveučilište primijenjenih znanosti iz Njemačke.

Zašto je važna financijska pismenost mladih i kako utječe na raspolaganje novcem?

Osobe s većim stupnjem financijske pismenosti bolje upravljaju svojim novcem, što uključuje vođenje proračuna, kontrolu troškova, štednju i ulaganje.

Studenti će morati vratiti stipendije, iako je fakultet pogriješio? Javilo se i ministarstvo

„Studenti koji su primili dvije takve naknade dužni su vratiti jednu semestralnu naknadu ili se odreći državne stipendije i vratiti sve isplaćene rate.”, navodi ministarstvo, iako je očito da je za grešku oko isplate stipendija kriv fakultet.

Izmjene u tramvajskom prometu sutra zbog manifestacije „Hod za život”

Tramvajske linije 6, 11, 12, 13, 14 i 17 prometovat će izmijenjenim trasama u oba smjera.

Dva teleoperatera poskupljuju usluge zbog inflacije, treći mijenja pakete

Inflacija i dalje utječe na cijene usluga, što se reflektira i u telekomunikacijskoj industriji.

Ovom se konferencijom žele ohrabriti zdravstveni djelatnici na ostanak u Hrvatskoj

Posebna želja organizatora je informirati studente medicine o tome što ih očekuje nakon završetka studija u sustavu hrvatskog zdravstva te ih upoznati s potencijalnim izazovima s kojima će se suočiti.

Službeno otvorenje „Žilavog parka” na Sveučilišnom kampusu u Rijeci

„Žilavi park” obuhvaća veliki sportski teren koji omogućuje igranje košarke, odbojke i tenisa, kao i manji teren za cageball te amfiteatar koji će služiti kao učionica na otvorenom.

Plenković na predstavljanju Vlade najavio podizanje studentske satnice na 7,81 euro

„Podići ćemo minimalnu studentsku satnicu na 7,81 euro, redefinirati uvjete obavljanja studentskih poslova, omogućiti studentima priznavanje njihovoga rada u staž mirovinskoga osiguranja:”

Na Danima geografije saznajte više o upotrebi kukaca u ljudskoj prehrani

Kroz niz predavanja i radionica, sudionici će imati priliku čuti više o prehrani u različitim geografskim područjima i vremenskim uvjetima, o upotrebi kukaca u ljudskoj prehrani te o fascinantnoj arhitekturi pčelinjeg svijeta.

Saznajte više o „zelenom” pristupu industriji i STEM području na stručnom seminaru na FER-u

Seminar će okupiti studente iz cijele Europe, pružajući im priliku da saznaju više o zelenim tehnologijama, obnovljivim izvorima energije i ekologiji kroz niz od dvanaest predavanja na engleskom jeziku.