LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zaklada „prof. dr. Marijan Hanžeković”

Otvoren natječaj za članke o ekonomici javnog sektora, studentska nagrada čak 2000 eura

Na natječaj se mogu prijaviti teorijski, empirijski i policy usmjereni članci u području ekonomike javnog sektora.

Na natječaj se mogu prijaviti teorijski, empirijski i policy usmjereni članci u području ekonomike javnog sektora.

U tijeku je natječaj za dodjelu godišnje Nagrade prof. dr. Marijan Hanžeković za 2024. godinu, i to u dvije kategorije: jedna redovna nagrada, koja se sastoji od diplome medalje i bruto iznosa od 6500 eura i jedna studentska nagrada, koja se sastoji od diplome i bruto iznosa od 2000 eura.

Zaklada prof. dr. Marijan Hanžeković osnovana je u spomen na prof. dr. Marijana Hanžekovića, a cilj joj je promicanje financijske znanosti te poticanje znanstvenika i stručnjaka, posebice mladih, da se bave tom znanstvenom disciplinom.


Uvjeti natječaja


Pravo prijave radova u kategoriji redovite nagrade imaju hrvatski i strani državljani, a radovi se predaju na hrvatskom i engleskom jeziku. Za studentsku nagradu radove imaju pravo poslati studenti preddiplomskog i diplomskog studija u zemlji i inozemstvu.

U obje kategorije dopušteno je suautorstvo, a nagrada se tada dijeli. Na natječaj se mogu prijaviti teorijski, empirijski i policy usmjereni članci u području ekonomike javnog sektora.

Rok za predaju radova je 1. lipnja 2024. godine, a radovi se predaju pod zaporkom, elektronički.


Osnivači zaklade jesu Institut za javne financije, pok. Marijan Hanžeković (mlađi), Ministarstvo financija Republike Hrvatske, Zagrebačka banka i Hrvatska poštanska banka. 

Više o natječaju zaklade saznajte na poveznici.
FOTO: PEXELS