LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Reddit rasprava

Gimnazijalac podijelio dilemu oko upisa fakulteta, razvila se živa rasprava na društvenim mrežama

Prijedlog za sve neodlučne i one kojima možda samo nedostaje poneka informacija, jest da se obrate direktno fakultetima, jer fakultetske službe su na raspolaganju upravo mladima – budućim studentima.

Prijedlog za sve neodlučne i one kojima možda samo nedostaje poneka informacija, jest da se obrate direktno fakultetima, jer fakultetske službe su na raspolaganju upravo mladima – budućim studentima.

Mladi gimnazijalac, trenutno na trećoj godini, suočen s važnom odlukom o odabiru fakulteta, potražio je savjet na društvenim mrežama. Njegova dilema između Fakulteta strojarstva i brodogradnje (FSB) te Građevinskog fakulteta potaknula je živu raspravu među korisnicima.

Jedan korisnik istaknuo mu je financijski aspekt kao važan faktor te naglašava potencijal za zapošljavanje na Građevinskom fakultetu. Smatra da, iako FSB može pružiti veće mogućnosti zarade, samo manji broj studenata uspijeva postići visoke pozicije u Hrvatskoj.

Drugi korisnik iznosi svoj stav o potrebi obnove i modernizacije građevinskog sektora, dok se treći osvrće na Tehničko veleučilište u Zagrebu (TVZ), ističući njegov praktičan pristup učenju i dobar omjer između slobodnog vremena i studentskih obveza.
 

„Ja bi preporucio FER ili jos bolje TVZ (smjer Računarstvo). Građevina je okej, ali NIKAKO strojarstvo ne upisuj, znači nikako. Kad prođeš pored zgrade FSB-a, to zaobilazi!” – dao mu je savjet još jedan korisnik.


Ta rasprava pruža vrijedne uvide u različite aspekte odabira fakulteta, uključujući financijske, praktične i faktore perspektive određenih zanimanja. Mladi danas koriste različite izvore savjeta, kao smjernice prilikom donošenja svoje odluke o budućnosti, a što odabir fakulteta i zanimanja, svakako jest.

Ipak, prijedlog za sve neodlučne i one kojima, možda samo nedostaje poneka informacija, jest da se obrate direktno fakultetima, jer fakultetske službe koje su tu na raspolaganju upravo mladima, budućim studentima, zasigurno će odgovoriti na sva pitanja.

Društvene mreže ne moraju nužno biti zlo, jer je akademska zajednica velika i može pripomoći u nekim situacijama, no definitivno ne smije biti jedini izvor informacija. Osobito onda kada na temelju tih informacija donosite važne životne odluke.
FOTO: STUDENTSKI.HR, ILUSTRACIJA